Rubriky
Akce Kronika

Miquik 2023

Začátkem prosince vyrazil Erár, vedení našeho oddílu, na Miquik. O co jde? Miquik je každoroční celostátní skautská akce pro rovery a rangers. Složená je z menších subakcí jako jsou Polibek múzy, Mikulášský seminář, Taneční večer, Nedělní snídaně a Městská hra. Programu je tak pro každého od pátku až do soboty více než dost a každý si může vybrat co jen mu vyhovuje.

Výprava Eráru započala ovšem trochu komplikovaně, protože každá z vedoucích mířila do Prahy z trochu jiného kouta republiky, a tu zasáhla čerstvá sněhová kalamita. Přes ucpané dálnice, zpoždění vlaků a hory sněhu se nakonec podařilo všem sejít i s kluky z Devítky v centru Tereza a užít si večer plný deskovek.

Druhý den ráno se opět všichni sešli na Mikulášském semináři, kde už každý vyrazil na zvolené přednášky, které jej zaujaly. A že bylo z čeho vybírat:)!

Po skončení semináře, v odpoledních hodinách, nastal čas začít se chystat na večerní program a tím byl: společný Taneční večer! Náš Erár se tentokrát proměnil k nepoznání ze zablácených táborových vedoucích ve správné skautské dámy. Každý si zatančil své oblíbené tance, ať už na tanečním parketu, ve vedlejším sále na diskotéce, nebo v mezisálí Just Dance. Samozřejmě nechyběl ani, už tradiční, Dance battle, ve kterém letos vedoucí z Eráru obsadily 2. místo!

A ani se nenadály a večer byl u konce. Tak už jen cesta přes zasněženou a uklouzanou Prahu a hurá do spacáčků.

V neděli zakončili celý víkend opět spolu s Devítkou utkáním v laser game, a pak už byl čas se vypravit domů, na Vysočinu, a prohrabat se hromadami sněhové nadílky, která na ně v Kamenici čekala:)

Na fotky z celé akce, neváhejte zavítat do fotogalerie.